Jag tycker att jag har levt ett ganska miljömedvetet liv länge. Ekologisk mat, i perioder vegetariskt, källsortering och en hel del loppisköp.

I samband med min graviditet tog det skruv. Jag läste boken ”Den onda badankan” av Katarina Johansson och fick upp ögonen för de gifter som finns runt oss i vår vardag. Allt från mat till vad vi lagar maten med. Vad som finns i badrummet, garderoben och till och med i plånboken. Köksredskap i plast har ersatts med trä, rostfritt stål och porslin. Tvål och schampo har bytts ut till snällare varianter och en ärvd regnrock i PVC från 70-talet har slängts bort. Plånboken då? Där sparas inte längre lika många kvitton eftersom de kan innehålla det hormonstörande ämnet bisfenol A.

Jag tror på återbruk, minskad konsumtion och en ökad medvetenhet när en köper nytt, både i stort och smått. Min strävan efter en mer miljövänlig livsstil har börjat. En ecologista är född!

DSC_0499