Miljövänliga glasögon

För knappt ett år sedan köpte jag mitt första par läsglasögon. Valet föll på ett par bågar från ECO, ett glasögonmärke som sätter hållbarhet och socialt ansvarstagande i första rummet. De har två olika linjer av glasögon. Eco Recycled som till 95 % består av återvunnet material och Eco Biobased som till 63 % är gjord av växtbaserad plast certifierad av USDA.

DSC_0672DSC_0688

Mina glasögon kommer från den sistnämnda kollektionen i modellen Parana i sköldpaddsfärg. Det blå glasögonfodralet är gjort av återvunnnen PET-plast.

DSC_0659x

Under parollen ”One Frame One Tree” skänker och planterar Eco ett träd för varje sålt par glasögon. Sedan starten 2009 har 1 miljon träd planterats i Kamerun. Det känns väldigt fint att mitt köp bidrar till någonting mer, någonting som gör gott för klimatet.

2 kommentarer

  1. Hej! Snygga, bra med både eko och reko! Var köpte du dina? Hittar bara en återförsäljare i Norrtälje i Sverige..
    /Ola

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑