Det slängs oerhörda mängder mat och dryck varje år som hade kunnat förtäras. I hushållen uppgår svinnet till drygt 50 kg/person. Det innebär alltså att det slängs ungefär ett kilo ätbar mat i veckan per person. Tänk att det skulle kunna vara en liter mjölk, ett kilo potatis, frukt eller kött – i veckan! Det är ju onödigt i allra högsta grad, både för ens egen ekonomi och för miljön.

Att ta vara på det en köper är viktigt för mig och jag har blivit bättre på att inte slänga mat. Ett exempel är nu senast när vi fikade på café Koloni och det blev en halv kokostopp över. Den tog jag med hem och så låg den i kylskåpet i två dagar. För att skaka liv i den lilla torra saken smälte jag smör i en panna, hällde på lite socker och kardemumma och stekte upp kokostoppen i härligheten.

DSC_0571

Serverades med grädde och överblivna jordgubbar från dagen innan som jag pressade lite lime över.

DSC_0574x