Ekologisk barnvagn

DSC_1153x

Det allra första vi köpte till vår son innan han föddes var barnvagnen. Vi funderade på att köpa en begagnad men var också intresserade av Naturkinds ekologiska vagn och bokade in ett besök hos Petit barnvagnars showroom. Vi föll för den direkt!

DSC_1142x

Det blev modellen Varius i svart, en cityvagn med svängbara hjul framtill. Allt tyg i hårdliften och sittdelen är gjort i ekologisk bomull certifierat av GOTS och IMO, miljövänligt färgat och utan impregnering och flamskyddsmedel.

DSC_0012DSC_0015

Madrassen i hårdliften består av kokosgummi som är Öko-Tex 100 certifierad, en bottenplatta av trä och ett överdrag som är stoppat med ekologisk fårull.

DSC_0710x

Vi bytte till sittdelen när sonen var knappt sex månader. I den är botten gjord i trä och kork med ett tygöverdrag av ekologisk bomull.

IMG_8546DSC_1148x

Handtagen är gjorda i kork som är fri från tungmetaller. Metallstommen är besprutad med vattenlösliga färger och plastdetaljerna, som aldrig kommer i kontakt med barnet, är fria från ftalater.

DSC_1147x

Naturkind har ett miljötänk som jag gillar. Produktionen sker i största mån efter beställning, därför är leveranstiden mellan 8-14 veckor. Prislappen landade på drygt 11 000 kronor och då ingick även ett paket med skötväska, skötbädd, regnskydd och parasoll. Det går att jämföra med flera andra vagnar på marknaden. Vi funderade som sagt på att köpa begagnat men hittade inget vi gillade. Istället får vi bidra med vår vagn till andrahandsmarknaden när vi inte längre behöver den. För oss var det avgörande att materialen som skulle vara så nära vårt barn var så bra som möjligt sett ur ett kemikalieperspektiv.

Jag återkommer i ett annat inlägg om hur vi har upplevt vagnen nu när den har använts i snart ett år.

6 kommentarer

 1. Hej Sarah
  Jag och min man är väldigt sugna på att köpa en Varius så jag blev jätteglad när jag såg att det var någon som redan hade tagit steget. Jag inser att ni inte haft vagnen så länge, men har ni hunnit få en uppfattning av den ännu? Är den bra? Fungerade det bra att beställa via petit barnvagnar?
  Tacksam för alla åsikter, Emma och Christian

  • Sarah

   29 oktober, 2015 at 22:26

   Hej!
   Vad kul att ni är intresserade av vagnen. Vi är helt klart väldigt nöjda med vårt köp.
   Jag skriver för fullt på en recension av vagnen. Det kommer ut inom några dagar. Hoppas ni hinner vänta till dess. Hör av dig igen annars!
   Sarah

  • Sarah

   1 november, 2015 at 21:55

   Nu finns recensionen att läsa här.

 2. Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg. Jag hittade den genom att jag sökte på ekologiska barnvagnar. Om jag och min fru någon gång får barn vore detta ett väldigt intressant alternativ. Även om jag helst hade köpt den begagnad! Men det verkar inte direkt finnas någon marknad för det än. En annan fråga, har ni använt tygblöjor? Lycka till med bloggandet framöver!!

  • Sarah

   11 februari, 2016 at 19:52

   Tack, vad glad jag blir!! Det finns nog inte så många begagnade ekologiska vagnar än i Sverige. Men det kommer ju förhoppningsvis! Annars kanske det går att hitta begagnade Naturkind i Tyskland och Österrike. Jo, vi har testat tygblöjor från några olika märken men alla har tyvärr läckt nästan varje gång vi testat. Det har varit lite nedslående. Vet inte om vi gör fel när vi sätter på dem eller så funkar det helt enkelt inte med dem modellerna på vår son. Vi har istället använt Natys ekologiska blöjor och de är vi jättenöjda med! Vi är fortfarande i valet och kvalet att ge tygblöjor en chans till.

 3. Hej,

  Vi har letat efter Denna vagn. Tyvärr har Petit barnvagnar slutat att sälja den. Om ni vill sälja er barnvagn så är vi intresserade av att köpa den.

  MVH
  Alex

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑