DSC_1112

Visst är ägg i kombination med plast ganska vanligt? Skedar, äggskivare, ibland även äggkoppar i plast. Ett dåligt alternativ för miljön eftersom det görs på fossil olja och ett dåligt alternativ för oss människor då det kan det läcka farliga kemikalier som tas upp i våra kroppar. I min strävan efter att minska ner på plasten hemma ville jag ha äggskedar i något annat material. Metallsked och ägg är ingen god kombo, det kan smaka just metall. Jag blev därför väldigt glad när jag fick porslinsskedar från Granit i present av min mamma. De är riktigt fina tycker jag.

DSC_1118

En sked gick sönder när den ramlade i golvet, medan en annan höll, så lite tål dem men en får ju vara lite varsam med dem.

DSC_1135

På Lagerhaus hittade jag också en äggskivare helt i metall. Självklart är äggen ekologiska.