Hemmagjord amningskudde

DSC_1475xx

Det är ett tag sedan jag gjorde den här amningskudden, men jag vill ändå dela med mig av tipset. Jag hade sett att det fanns amningskuddar med boveteskal som fyllning men istället för att slå till på en av dem beställde jag helt sonika en stor säck med boveteskal från Wermlands Bovete som odlar sitt bovete ekologisktDet blev nämligen billigare så.

DSC_1461xDSC_1436X

Jag hade gamla kuddfodral i storleken 40×40 cm hemma som jag fyllde med boveteskal. Så lätt!

DSC_1430xDSC_1439X

Boveteskalen är kraftiga och rispade hål på kuddfodralet efter ett tag, så jag satte på ett extra kuddfodral utanpå och då höll det bra. Den känns ungefär som en jättestor ärtkudde, såna som användes på skolidrotten. Mjukt och härligt, men det blir såklart tyngre än en amningskudde med polyesterfyllning. Hade jag haft en symaskin skulle jag gärna ha sytt ett längre och avlångt fodral för att få mer stöd.

DSC_1448x

Frågan är ju vad jag nu ska göra med mina 60 liter boveteskal?

4 kommentarer

  1. En STOR golvkudde till ”plutt” ?

  2. Gör en bovetemadrass till ditt barn? Gör kanaler i så de inte flyter runt utan det blir jämnt att ligga på.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑