Ekologiska havrebollar och äkta vanilj

Det har blivit ett långt uppehåll i bloggandet, tråkigt nog. Tiden har gått åt till att köpa lägenhet och fira sonen som fyllde 1 år i fredags. Roliga grejer alltså! Vi hade kalas i lördags och till det bakade jag bland annat ekologiska havrebollar med mycket vanilj i. Inget vaniljsocker gjort på arom utan ekologiskt äkta vaniljpulver. Det är däri hemligheten ligger. De blir riktigt goda! Jag gjorde mina havrebollar på enbart ekologiska ingredienser.

Ekologiskt vaniljpulver

Du behöver:
100 gram ekologiskt smör
1 dl ekologiskt rörsocker
1/2 msk ekologiskt vaniljpulver
3 dl ekologiska havregryn
2 msk vatten
Ekologiska kokosflingor att rulla bollarna i

Blanda ihop allt och rulla till i önskad storlek. Det blir cirka 20 mindre eller 10 större bollar. Rulla sedan bollarna i kokosflingorna. Ett tips är att hälla upp kokosen i en mugg och lägga i en boll i taget och skaka runt lite. Ett väldigt smidigt sätt att klä dem i kokos.

Ekologiska havrebollar IIIEkologiska havrebollar II

Servera och njut!

Ekologiska havrebollar IEkologiska havrebollar

2 kommentarer

  1. Gott! Vi brukar göra dadelbollar. Supergoda med

    • Sarah

      5 december, 2015 at 18:34

      Ja, riktigt gott det med och lite nyttigare utan allt smör. Kanske att en skulle göra någon form av juligt kryddad dadelboll nu….

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑