Avokado, parmesan och spenatsmörgås

Jag gjorde en sån sjukt god smörgås till middag. Inspirationen kommer ursprungligen från Kristins som har en väldigt fin blogg med himla bra recept. Det är ju egentligen en sallad som jag la på en macka.

Avokado, parmesan och spenatsmörgås II

Det som behövs för 2 mackor är:

1 avokado
2 nävar bladspenat
1-2 vitlöksklyftor
1 dl finriven parmesan
Dijonsenap och majonnäs, cirka 1 msk av varje
2 msk olivolja
Citronsaft, salt och peppar efter smak
2 skivor gott bröd
Smör att steka i

Alla ingredienser var ekologiska.

Lägg spenaten i en skål, häll på olja, senap och majonnäs. Pressa i vitlök och häll på parmesan. Skär avokadon i bitar och lägg i. Blanda runt försiktigt. Salta och peppra och pressa lite citronjuice på.

Avokado, parmesan och spenatsmörgås III

Jag stekte upp brödet i lite smör. Just det här brödet köpte jag på Magnus Johanssons bageri  som bakar med ekologiska råvaror.

Lägg röran på brödet och hyvla lite extra parmesan på toppen. Jo, jag bredde lite majonnäs på mackan också.

Det är så goda smakkombinationer i det här. Testa!

Avokado, parmesan och spenatsmörgås IV