Tagga till med återvinningen

Hangtags återvinnning

För mig är det en självklarhet att återvinna allt som går. Minsta lilla plastbit eller kartongsnutt. Ett exempel är så kallade hang tags, etiketterna som sitter på kläder med uppgifter om priset eller kanske information om materialen. Etiketterna hamnar i kartongåtervinningen och fästena i plaståtervinningen. Det lilla snöret tänker jag återanvända till att fästa en lapp på en present någon gång. För att det ska funka bra att källsortera såhär små plastbitar lägger jag all plast för sig i en återvinningspåse medan jag blandar kartong och metall och sorterar på plats.

Hangtags återvinnning I

Klisterlapparna hamnar i soppåsen. Sen kan en fundera på om alla de här lapparna egentligen behövs. Kan inte 3 för 2 vara tryckt på prislappen? Ett bra exempel på hur sådana små onödiga grejer kan rationaliseras bort är Filippa K som har slutat använda säkerhetsnålar till sina hang tags och istället bara fäster dem genom ett snöre i lappen i nacken. Smart ju!

2 kommentarer

  1. Så sant – hörde att Filippa K också har slutat med det där ”sidenbandet” i nacken på sina plagg och istället satsat på bra galgar så plagget inte glider av. Ibland är vissa lösningar så enkla att ingen har förstånd att ta tag i dem! =)

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑