Ekologisk tomatsoppa

Den här tomatsoppan är enkel att göra, går snabbt och är väldigt god. När fantasin tryter och jag inte har så stor lust att laga mat är den himla smidig att ta till och jag har nästan alltid ingredienser till den hemma för säkerhets skull.

Du behöver:
1 paket ekologisk krossad tomat
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 dl ekologiska röda linser
3 dl vatten
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
1 ekologisk pressad vitlöksklyfta
1/2 ekologisk pressad citron
Krydda med cayenne, chili, paprika, peppar och salt efter smak
Eventuellt ekologisk crème fraiche och några blad ekologisk basilika

Det är inte så noga med måtten. Koka ihop och låt sjuda i cirka en kvart. Sen är den klar att serveras! Gärna med smörgåsar eller en sallad vid sidan av. Toppa med en klick crème fraiche och några basilikablad om du vill piffa till soppan lite extra,  Det ger extra karaktär och är så gott!

Ekologisk tomatsoppa II