Tredje advent och julgransbelysning från 1950

Luma julgransbelysning

En julgransbelysning från Luma står i bokhyllan och sprider julstämning. Jag fick den för tre år sedan från pappa som hade vunnit den i ett lotteri på jobbet. Döm om min förvåning när jag såg den här i hans jullåda då vi hade flyttat till just Luma i Hammarby Sjöstad det året. Såld den 13 november 1950 till PUB-varuhuset. Det verkar som att den aldrig har blivit använd och en kontrollsedel ligger kvar i. Avsynad av Svensson står det. En närproducerad raritet.

Julgransbelysning IIILuma julgransbelysning IILuma julgransbelysning IVLuma julgransbelysning I

4 kommentarer

  1. Så himla coolt! Luma-skylten på Lumabyggnaden är en av Stockholms finaste, tycker jag.

  2. Tjusig förpackning! Själv har jag samma två julstjärnor som jag fick för tio år sen. Pappret börjar bli lite skört men om jag är försiktig håller de nog ett par år till.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑