Ekologisk julskinka

Fjärde advent kommer med en stor önskan om att fler väljer ekologisk julskinka till julbordet. För att göra julen lite mindre läbbig för grisarna. Det är dyrare, såklart, så köp lite mindre och låt det bli lyxen på julbordet. När något är så billigt som oekologisk julskinka kan vara, borde en ställa sig frågan varför? Och svaret är nästan alltid att det är djuren och naturen som får stryka på foten.

Ekologisk julskinka IVEkologisk julskinka I

I min butik fanns det ingen KRAV-märkt julskinka, men däremot en EU-ekologisk på grund av att den är tillsatt med nitrit för att färga köttet rosa. I just det här fallet är grisen ändå uppfödd enligt KRAV-regler vilket jag tycker är högst viktigt! Tillsatsen är helt onödig och är bara till för den estetiska faktorn, annars blir köttet grått och det är vi ju i allmänhet inte vana vid. Så knäppt att det är så, men det fick bli den ändå. Jag är också nyfiken på att testa ett vegetariskt alternativ som verkar så gott.