Hållbar jul

Nu är det jul här i vårt hus, i lägenheten som vi flyttar från om tre dagar. Jul i kombination med flytt innebär att det står flyttlådor lite här och var och ingen julgran får plats. Paketen ligger i bokhyllan istället. Jag tycker det skapar så fin känsla med de här julkulorna och granris i fönstren. Den fina gamla med djurmotiv hittade jag på en loppis för några månader sedan.

Gammal julkulaJulbård Julstjärnor i BirkaFSC-märkt julklappspapper

Vad händer sedan när alla paket är uppackade? Återvinn och återanvänd! Presentpapper ska återvinnas som kartong och tejpen ska helst tas bort men det är inte hela världen om lite är kvar. Släng alltså inte i tidningsåtervinningen! Desto viktigare är det att sortera ut och slänga presentsnören i plast i hushållssoporna. Alla förpackningar som allt kommer i ska såklart sorteras som kartong. Sen kan en ju vara lite kreativ och återanvända en hel del. Presentpappret kan faktiskt återanvändas fler gånger och presentetiketter med fina motiv kan klippas ut och klistras på tändsticksaskar.

DIY TändsticksaskDIY Tändsticksask IDIY Presentetiketter

Kartonger kan återanvändas för att göra egna presentetiketter. Använd en hålslagare för att göra små hål att trä snöret i.

Paketinslagning

Jag slår in paket i FSC-märkt papper och med fina tygband som kan användas igen och igen och igen.

Vintageklänning IVintageklänning V

Lite slow fashion också iklädd en klänning som jag ärvt av min mormor. Önskar dig som läser en riktigt god jul!