Ekologisk mintfudge II

Jag älskar all sorts mintchoklad och den här fudgen av Söta saker är verkligen en av favoriterna. Oftast gör jag den till julgodis men den passar hur bra som helst även när julen är förbi. Jag använder ekologiskt rörsocker istället för strösocker och det funkar lika bra.

Du behöver:
50 gram ekologiskt smör
1 dl ekologisk ljus sirap
3 dl  ekologiskt rörsocker
3 dl  ekologisk grädde
100 gram ekologisk mintchoklad, exempelvis denna från Änglamark.

Koka ihop alla ingredienserna förutom mintchokladen tills röran klarar ett kulprov, det vill säga när det går att forma en kula av kolan i ett glas med kallt vatten. Ta bort från spisen och blanda i mintchokladkakan bruten i bitar. Klä en fyrkantig form i bakplåtspapper och häll i röran. Skär i rutor när den stelnat något. Förvara i kylen eller frys in om allt inte äts upp, men det är förmodligen ingen risk.

Ekologisk mintfudgeEkologisk mintfudge I