Finn ett fel

Ekologiska kläder färg

Två likadana pyjamasar. Den ena var ny när vi fick den och den andra var redan använd av ett barn och hade tvättats ett antal gånger. Var tog den rosa elefanten vägen?!

Färg IIIFärg IVVikten av att välja miljövänliga plagg i allt från råvara till färgning känns verkligen påtaglig när jag ser det här. Tänk att de här färgerna har gått ut i avloppet när kläderna tvättats. Pyjamasarna kommer från Lindex och är gjorda i ekologisk bomull, men jag vet inte enligt vilken certifiering. Numera är många av deras ekologiska plagg GOTS-certiferade vilket innebär att det även ställs miljökrav på färgningen. Ett kliv i helt rätt riktning.

Färg

4 kommentarer

  1. Men alltså så sjukt! Och ännu galnare när en som sagt att den rosa elefanten nu ligger o skvalpar i något reningsverk…

    • Sarah

      27 januari, 2016 at 08:49

      Verkligen! Det blev ju så tydligt när det är två likadana plagg. Undrar om det ofta är såhär, särskilt kanske med barnkläder som tvättas oftare…

  2. Intressant påpekande, mycket åskådligt exempel om märkliga utsläpp. Elefanter som svävar runt i våra vattendrag, inte så rolig när man tänker efter.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑