Jag har kundkort hos både ICA och COOP för det ger onekligen ganska bra rabatter och erbjudanden. Båda skickar hem sina kundtidningar några gånger per år och i samband med det kommer även förhoppningsvis en värdekupong tillsammans med specialrabatter för just oss utifrån vad vi har handlat och allt som oftast lite extra broschyrer. Allt detta är omslutet av en plastförpackning. Och oj vad jag har irriterat mig på denna plast, men för några månader sedan upptäckte jag att den faktiskt är gjord av förnybar råvara från växtriket. Då blev jag inte lika störd längre, men det kan ändå kännas väldigt onödigt.

Förnybar plast

Jag tar gärna emot kundtidningarna i fysiskt format, de är trevliga att bläddra i, men värdekupongen och rabatterna kan de faktiskt ladda direkt på kortet tycker jag och skicka ett mail om vilka rabatter som gäller för just mig just nu.

Bonuscheck medlemstidning Bonuscheck ICA Rabatt ICA

Programmet Plus på SVT gjorde en undersökning om detta i ett program hösten 2014 och många ville precis som jag hellre ha utskicket på mail. Men men, det vill inte handlarna, det är bra att påminna oss om att gå till just deras butik i form av ett brev på posten. Eller så är det för att bonusen faktiskt inte används? Det lär ju ändras tids nog. Hoppas snart.