Kategori: Restauranger och caféer

Fläderdryck och chokladkaka på Ecobaren

 

Ecobaren IV

Precis innan jul när sista julklappen var inhandlad tog jag en fika på Ecobaren på Centralbadet. Inredningsmässigt har tiden stått stilla och det påminde mig om gamla caféer i Berlin. Väldigt trevligt alltså. Utbudet i caféet var däremot högst uppdaterat med ekologiska luncher och fika.

Ecobaren menyEcobaren IEcobaren chokladkaka

Det blev en ekologisk mastig chokladkaka, en kopp ekologiskt te och  fläderdryck från Bornholms Mosteri som smakar så ljuvligt som nästan bara fläder kan göra.

Ecobaren ekofika

Utflykt till Bergianska trädgården

Bergianska VI

Förra helgen gjorde jag ett besök till Bergianska trädgården. En fin liten utflykt en gråmulen höstdag. Började med en supergod, vällagad lunch på Gamla Orangeriet och sedan spanade vi in växter i Edvard Anderssons växthus.

Gamla Orangeriet VGamla Orangeriet IGamla Orangeriet IIGamla Orangeriet III

Jag slås verkligen av hur fina mönster som finns i naturen. Så vackra blad och formationer. Jag visste för övrig inte att kronärtskockor växte sig så höga.

Bergianska VIIBergianska II Bergianska IIIBergianska V

Victoriahuset med jättenäckrosor var stängt för säsongen. Jag har aldrig varit inne där så det får det blir en annan gång.

VictoriahusetSarah Axelsson I

Koloni i Bibliotekstan

IMG_0850 IMG_0854

Det blev en lunch på Koloni i Bibliotekstan i veckan. På deras hemsida står det att menyn är anpassad efter en stressad storstadsmänniska. Det vill säga att maten går snabbt att få och en del är redan färdigt. Det serverades goda rullar (läs: wraps), sallader och juicer. Även en del fika med RAW-tema fanns också.

IMG_0852

Stämningen var soft och skön där inne. Mysigt fågelkvitter hördes från högtalarna lite då och då. Jag gillar verkligen att det finns fler och fler ställen som satsar på ekologiskt. Det är viktigt och bra att det blir lättillgängligt.

IMG_0847

Jag har tidigare varit på Koloni i Saltsjö Duvnäs vilket jag skrivit om här.

Lilla Ekot

DSC_1527x

Häromveckan mötte min sambo och son upp mig för att luncha på Lilla Ekot. Ett mysigt litet ekologiskt café på Riddargatan 20. Jag hade bara varit inne och köpt kaffe innan men nu testade jag maten för första gången.

DSC_1498xDSC_1502xDSC_1501x

Jag tog en sallad med edamamebiff, hummus och fikonbröd. Det var så många olika smaker och konsistenser vilket jag verkligen uppskattade. Extra gott med någon form av knaperstekta små salladsblad uppe på biffen. 

DSC_1523xDSC_1524x

Massa gott att fika. Fin inredning och ägarnas två små hundar höjde mysfaktorn ytterligare.

Ecoist

I veckan besökte jag Ecoist för första gången. En kombinerad butik och café med stort ekologiskt fokus som ligger på Sibyllegatan 51. De har funnits där i fem år och för två år sedan gjorde de en nystart med delvis nytt utbud och ny inredning från återvunnet material.
IMG_0308.JPGIMG_0307.JPGIMG_0294x

Lunchsalladen med kallrökt lax och ingefära-citron majonäs var helt ekologisk och framförallt god. Vinstlotten drog nog ändå lunchsällskapet som valde linssoppa med kokosnötsmjölk och marinerad broccoli. Supersmarrigt!

IMG_0277xIMG_0280xIMG_0276x

I butiken såldes lite av varje, råvaror, färdiga sallader, hälsojuicer och skönhetsprodukter. Jag kommer helt klart att komma tillbaka!

Koloni

Förra helgen åkte vi på en bakluckeloppis i Kvarnholmen och efteråt styrde vi kosan mot Olle Nymans ateljé i Saltsjö Duvnäs med fina utställningar och mysiga miljöer.

Vad är väl en utställning utan en fika? Det blev inte vilken fika som helst utan en ekologisk sådan från Koloni, vilket faktiskt var en bidragande orsak till att vi ens valde att åka dit.

DSC_0522xDSC_0533DSC_0538xDSC_0543x

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑