Kategori: Saker och ting

Grå keramikvaser

Vaser II

De här små keramikvaserna med varsin kvist i pryder köksbordet hemma just nu. Gillar verkligen formerna på vaserna. Köpta på var sitt håll, den lilla grå för en tia på någon loppis i Stockholm och den spräckliga på en marknad på Boxhagener Platz i Berlin för 2 Euro.

Vaser IVaser IIIVaser

Tredje advent och julgransbelysning från 1950

Luma julgransbelysning

En julgransbelysning från Luma står i bokhyllan och sprider julstämning. Jag fick den för tre år sedan från pappa som hade vunnit den i ett lotteri på jobbet. Döm om min förvåning när jag såg den här i hans jullåda då vi hade flyttat till just Luma i Hammarby Sjöstad det året. Såld den 13 november 1950 till PUB-varuhuset. Det verkar som att den aldrig har blivit använd och en kontrollsedel ligger kvar i. Avsynad av Svensson står det. En närproducerad raritet.

Julgransbelysning IIILuma julgransbelysning IILuma julgransbelysning IVLuma julgransbelysning I

Rita med naturliga kritor

Ekologiska kritor III

Jag gillar de här kritorna i fina färger och i bra naturmaterial av bivax, vegetabilisk olja, ullfett och ekologiska naturfärger. Köpte dem i somras i en fin liten butik som heter Medvetna i Nynäshamn. De verkar inte finnas kvar där men finns bland annat här. När jag målar med dem och trycker lite hårdare känns det nästan som tusch. Väldigt härliga.

Ekologiska kritor IIEkologiska kritorEkologiska kritor I

Spontan medveten shopping

DSC_1219

Idag gick jag förbi Malmstenbutiken på lunchen för att kolla in deras rea och jag hittade ett antal bra saker. Allt jag köpte är sådant jag har velat ha och verkligen kommer att ha nytta av.

DSC_1223X

Två fina kökshanddukar från Växbo Lin. Jag har redan en kökshandduk från dem sedan innan så jag vet att de är bra och jag tycker de är riktigt snygga också.

DSC_1224X

Två brödpenslar från Iris Hantverk. Den ena jag tänkte använda till just bröd och bakning och den andra till mat. Det passade därför bra att de inte är helt likadana, då blir det lätt att hålla isär dem.

DSC_1225X

Den här tvålen från L:A Bruket doftar verkligen ljuvligt. De har fina produkter men alla är inte ekologiska, så jag tog min tid därinne i butiken och kollade innehållslistan och blev såklart glad när jag såg att den här var det.

© 2021 Ecologista

Tema av Anders NorenUpp ↑